2. runde af Danmarksturneringen 2010 i Aabenraa

Et stærkt afbudsramt hold, som desuden pådrog sig skader undervejs i konkurrencerne, betød, at det heller ikke i år blev til nogen oprykningskamp til elitedivisionen til efteråret. Randers Freja Atletik og Triathlon måtte tage til takke med den utaknemmelige tredjeplads, og selvom nogle af de øvrige hold også havde afbud, og AGF helt havde trukket sig, så var det i bund og grund møgærgeligt, at det ikke blev til mere, da holdet på mange punkter godt kan klare sig på et noget højere niveau.

Den solbeskinnede dag i det sønderjyske startede ellers fremragende med Niels Uth på 400m hæk, som her løb en sikker andenplads hjem i den meget fine tid 57,93s. Kort efter skulle Niels springe længdespring, hvor han var stor favorit. Vinderspringet lod dog vente på sig til sidste runde, men her afgjorde Niels også konkurrencen i flot stil med et spring på 6,51m. Hækkeløbet og de 6 forsøg i længdespring var dog for meget for Niels’ achillessene, så han måtte trække sig fra yderligere konkurrence resten af dagen, hvilket selvfølgelig desværre kostede i regnskabet, da hver atlet må stille til start i tre øvelser samt stafet.

Alt i alt blev det ellers til 5 flotte disciplinsejre. En anden af disse sørgede Morten Jespersen for, som vandt 5000m let i 15.54,43 min. Morten løb taktisk og brugte så få kræfter som muligt, da han tre kvarter senere skulle i gang igen på 800m, hvor han bare stille og roligt løb en fjerdeplads hjem i den for ham meget langsomme tid 2.07,90 min – en bedre placering og dermed flere point var det alligevel ikke blevet til under nogen omstændigheder. Emil Bruun, som løb 5000m til første runde i Randers, havde fået tjansen som 1500m-løber til stævnet, eftersom han gerne ville have en trods alt nogenlunde tid at tage til DM senior på, som foregår i starten af august. Emils vintertræning har ikke ligefrem fungeret optimalt, men han er ved at komme op i gear igen og vandt da også 1500meteren sikkert ved at føre fra start til slut. Det var Emils sæsondebut på distancen, og de 4.07,31 min var ganske fine taget sololøbet og hård træning dagen inden i betragtning.

På nogenlunde samme tid, som Niels vandt længdespring, sørgede Thor Sørensen for en særdeles god start på stævnet for klubben ved sikkert at vinde kuglestød med et for ham lidt beskedent stød på 14,08m. Thor manglede desværre lige det sidste til stævnet, eftersom han under normale omstændigheder også kunne have vundet diskoskast, men her måtte han tage til takke med en andenplads og 33,87m, som dog trods alt var ganske pænt. Kasteøvelserne, som ellers i et stykke tid har været et problem for klubben, er ellers begyndt at give noget bedre udbytte. Den noget ældre og yderst rutinerede Thor (Rasmussen) – sørgede for klubbens femte disciplinsejr i spydkast ved at kaste mere end 10 meter længere end konkurrencens nummer to. Thors længste blev på 57,66m!

Udover at man desværre ikke kan komme uden om, at klubben måtte tage til takke med alt for mange bundplaceringer og slet ikke havde nogen med i stangspring og 110m hæk, så var der dog også visse øvrige lyspunkter. Særligt skarp var Benjamin Raun på kun 14 år, som havde fået tjansen som både 200m- og 400m-løber. Benjamin kunne ikke stille meget op på 200m, hvor han dog med 26,01s gjorde det godt. På 400m blev det til gengæld til en fornem tredjeplads efter et veldisponeret løb, som resulterede i tiden 58,15s. Det var lige lidt over to sekunder fra Benjamins nyligt satte personlige rekord, men 200meteren sad helt sikkert stadig i benene! Slutteligt løb Benjamin sidste tur på det der nok må siges at være klubbens dårligste 4 x 100m stafethold i mange, mange år. Reelt var der kun fire deltagere tilbage fra klubben, som var klar på at kæmpe det sidste for holdet. Morten Jespersen løb en meget langsom første tur på grund af problemer med ballen og det faktum, at han ikke ligefrem er sprinter. Han afleverede så depechen til Magnus Iversen. Med 200m igen var holdet allerede sat fuldstændigt af, og selvom Emil Bruun og som sagt Benjamin (hvor især førstnævnte bestemt heller ikke er sprinter) løb to gode sidste ture, og holdets skifter undervejs var ganske pæne, så kunne det ikke ændre på en sikker sidsteplads af de startende hold. Inden stafetten var det dog også afgjort, at det ikke blev til nogen oprykningskamp, men man kunne jo alligevel godt gøre en god figur. Med pointene fra første runde i Randers blev den samlede stilling:

AK Holstebro:                     162
Aalborg AM:                       160
Randers Freja:                     142
Vejle IF:                              136
Kolding KFUM:                  103
Vejen AF:                            72

Øvrige resultater fra klubben:

Kuglestød:                           Christoffer Mikkelsen:                              11,07m

100m:                        

Magnus Iversen:                                        12,82s                                                 
Mathias Madsen:                                       13,00s

Højdespring:                        Magnus Iversen:                                        1,51m

Diskoskast:                          Christoffer Mikkelsen:                              29,78m

Hammerkast:                       Martin Mikkelsen:                                     32,80m

                                            Thor Sørensen:                                          30,75m

Trespring:                            Magnus Iversen:                                        9,77m

 

Af Morten Jespersen

 

 

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap