En samlet tredjeplads blev resultatet af søndagens holdkamp på Langvang stadion, der blandt andet talte tre disciplinsejre og tre andenpladser.

Dagen kunne ellers være startet bedre for et af holdets debutanter – den kun 15-årige Jacob Michaelsen. Han var udset rollen som 400m hækkeløber, og det gik da også meget godt til og med 200m, hvor han ikke fik passeret de for ham uvant høje hække helt ordentligt og dermed styrtede. Jacob kom dog friskt og hårdtkæmpende tilbage på benene og løb trods alt det ene point hjem til klubben, som senere måske kunne blive dyrebart.

Der var ellers generelt ikke meget held over hækkeløbene. Niels Uth, som var godt i gang med at vinde stangspringskonkurrencen med et spring på 3,50m med med flere gode forsøg på 4,01m, skulle løbe 110m hæk men endte desværre med at falde for den nye tyvstartsregel, som siger, at enhver tyvstart bliver straffet med diskvalificering. Ærgeligt for både Niels og holdet, som her mistede 6 dyrebare point udover, at modstanderne scorede et ekstra gratis point på fejltagelsen.
På de øvrige løbedistancer blev der til gengæld hentet mange gode point. Først løb en mere eller mindre utrænet Mads Knudsen en tredjeplads hjem på 100m i 11,96s, og under to timer senere scorede han endnu en tredjeplads – denne gang på 200m, som blev løbet på 24,28s. Mads var desuden en vigtig brik på 4 x 100m stafetholdet sidst på dagen, som løb en sikker tredjeplads hjem i 47,39s. Holdet bestod her af Thor Sørensen, Niels Uth og Morten Hejlskov. Og for at det ikke skulle være løgn, så var Mads også blevet sat på trespring, hvor han med 11,37m desværre kun opnåede en sjetteplads.

På de længere løbedistancer løb Emil Bruun sig til en flot andenplads i tiden 15.30,12 min efter et meget veldisponeret løb. Præstationen blev i øvrigt ikke mindre af, at Emil har haft problemer med skader det meste af vinteren og først for alvor på det sidste er kommet op i gear træningsmæssigt. Med på 5000m var i øvrigt også Steffen Hejlskov, som i tidernes morgen var en let og skarp mellem- og langdistanceløber. Steffen har dog i mellemtiden været en tur i militæret, hvor der blev fokuseret lidt mere på bænkpres end løbetræning. Steffen gjorde det dog alligevel godt og kom i mål i tiden 17.00,05 min.
På 800m løb Morten Jespersen et taktisk meget dårligt løb men sikrede trods alt klubben en tredjeplads knap to sekunder foran Morten Hejlskov, som løb som andenmand. Tiderne blev efter et meget langsomt udlæg yderst moderate – 2.05,16 min og 2.07,12 min. Begge løbere var dog bestemt ikke på toppen, så det var udmærket alt i alt. Morten Jespersen løb desuden også 1500m senere på dagen, og efter et næsten ynkeligt roligt udgangstempo, blev han en sikker toer i en meget lige gyldig tid. Den anden Morten – Hejlskov – var også i aktion igen. Her løb han 400m, men 800meteren halvanden time tidligere og en uge med en slem omgang forkølelse op til satte sit tydelige præg. Alligevel levede Morten op til forventningerne og løb en sikker fjerdeplads hjem i 56,46s. På 400m havde klubben i øvrigt endnu en debutant med i form af kun 14-årige Benjamin Raün, som løb hjem i meget flotte 57,63s. Fremtiden tegner derfor god for den forholdsvis urutinerede løber.

Pointmæssigt blev det ellers en god eftermiddag for kasterne. Thor Sørensen lagde dagen ud med at vinde kuglestød suverænt med et længste stød på 14,68m, som var meget tæt på den klubrekord, han satte torsdagen inden og over tre meter foran konkurrencens nummer to. Thor var også med i diskos- og hammerkast. Sidstnævnte gik slet ikke, men det blev da til 31,59m i diskos, hvor Niels Uth kastede fine 41,21m, som rakte til en andenplads. Holdets anden Thor – Rasmussen – vandt spydkast efter tre forsøg over 55m, hvor det første på 58,31m blev konkurrencens klart længste.
I hammerkast var den tredje af holdets fem debutanter i aktion. Den 44-årige Martin Mikkelsen sikrede holdet en overraskende fjerdeplads ved at få hammeren ud på 29,46m.
Holdets sidste debutant, 15-årige Mathias Madsen, løb med på 100m og 200m som andenmand. Han gjorde det her fint i sin første optræden ved at løbe henholdsvis 13,37s og 27,44s. Slutteligt skal Magnus Iversen nævnes. 16-årige Magnus var i fraværet af flere rutinerede kræfter eneste mand i længde- og højdespring for klubben, hvor han gjorde det godt med 5,09m og 1,60m som rakte til en femteplads og en sjetteplads.

Så alt i alt blev det en nogenlunde dag på et koldt og vådt stadion. Den samlede tredjeplads med i alt 78 point var kun tre point efter Ålborg på andenpladsen og 8 point efter Holstebro på førstepladsen. Der er umiddelbart rigtig gode muligheder for, at en samlet andenplads kan nås efter anden runde i Åbenrå i slutningen af juni. Dette vil være ensbetydende med en billet til en kvalifikationsmatch i efteråret om oprykning til elitedivisionen, og det kunne godt bruges, eftersom det er tre år siden klubben sidst har været med til sådan en! Holdet er dog helt klart stærkt nok til at kunne begå sig der også.
 

Af Morten Jespersen

 

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap