DM i 10 km landevej i Århus søndag den 28. marts

 

For fjerde år i træk var årets danske mesterskaber i 10 km landevej henlagt til asfalten omkring Århus Stadion. Klubben havde dette år rekordlavt deltagerantal med kun to startende, men disse gjorde det begge godt!

Hos de 40 – 44-årige mænd var Jørgen Juncher klar til at bryde de 40 min for første gang. Jørgen løb et meget veldisponeret løb, og ikke nok med at grænsen på de 40 minutter blev brudt – ja så klemte Jørgen sig også under 39 min, idet han kom i mål i 38.51 min. Rigtig flot løbet af Jørgen, som skal løbe Københavns Maraton i maj måned. Her ligner det nu en mulighed, at han kommer ned omkring eller ligefrem under de 3 timer. Vinterens forøgede træningsmængde har i hvert fald hjulpet en masse!

Jørgens søn Jacob Juncher skulle også have været til start, men problemer med underbenet i en nu længere periode umuliggjorde dette. Det ville ellers have været spændende at se, hvordan Jacob kunne have gjort det hos de 14 – 15-årige, eftersom det er gået rigtig godt med træningen i vintermånederne.


Morten Jespersen brugte bare løbet som en formtest efter en vinter med rigtig mange kilometre og uden hurtig træning overhovedet. Trods et hårdt udlæg og vejrtrækningsproblemer samt det faktum, at han havde trænet meget hårdt helt op til løbet, kom Morten i mål i 33.37 min, efter at have rundet 5 km i 16.25 min. Det blev han nummer 4 med hos ungseniorerne (20 – 22 år) og nummer 57 i alt ud af 256 startende. Tiden var desuden kun 23 sekunder fra personlig rekord, så det tegner rigtig godt for den kommende banesæson, hvor målet blandt andet er at løbe under 15 minutter på 5000m.

 

Af Morten Jespersen

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap