DMU 2008 i Hvidovre

Årets danske mesterskaber blev afholdt i Hvidovre, og som vanen tro var det årets sidste rigtig store stævne for de 14 – 22-årige. Klubben havde ved denne lejlighed 10 atleter til start, som alt i alt fik 8 medaljer med hjem.

Lørdagen kunne have startet bedre, i det Thor Sørensen, som ellers var en bejler til en medalje i de 18 – 19-åriges spydkast desværre overtrådte sit bedste forsøg som var ude omkring de 50m. Dette ville have resulteret i en solid personlig rekord men Thor måtte nøjes med 43,11m og en femteplads som det bedste, da han måtte stoppe konkurrencen lidt tidligere grundet en træls albue. Senere på dagen deltog Thor også på 100m, hvor han desværre ikke kom videre fra indledende. Tiden på 12,39s var ganske beskeden men det var i en meget kraftig modvind, hvilken Thor foruden ville kunne have løbet under de 12s. I kuglestød tidligt på aftenen gik det klart bedst. Efter en række stød på over 14m besatte Thor sikkert tredjepladsen og fik den 6 kg tunge kugle ud på 14,41m, som betød en personlig rekord med næsten en meter.

Klubben havde endnu en kaster i aktion lørdag. Martin Nielsen på 14 år deltog i spydkast, hvor han meget fornemt satte personlig rekord til 27,52m, som desværre ikke rakte til tre yderligere kast i finalen.

Ellers stod der især højdespring og mellemdistance på programmet. Line Skriver og Cæcilie Sams havde et hårdt opgør i pigernes 16 – 17-års klasse, hvor de to frejanere faktisk reelt først startede konkurrencen, da de øvrige deltagere var røget ud. I starten havde Cæcilie nogle små problemer med at få det til at fungere helt, imens Line var rigtig godt springende. Cæcilie fik dog bedre styr på det, og selv på 1,70m gik den, hvilket kun var en enkelt cm fra personlig rekord. Line misbrugte desværre sine første to forsøg og på trods af et rigtig godt sidste forsøg måtte hun forlade konkurrencen som nummer to. Cæcilie havde nogle gode forsøg på 1,73m, men mere blev det ikke til.

På 1500m hos de mandlige juniorer (18 – 19-årige) havde klubben to deltagere til start. Morten Hejlskov så umiddelbart ud til at kunne vinde medalje, men efter et meget roligt udlæg og en meget hurtig spurt over de sidste 400m, træk han desværre det korte strå og endte lige uden for medaljerne ved at blive nummer fire i 4.21,25 min, som grundet det taktiske løb ikke var nogen god tid overhovedet. Rasmus Mygind har døjet med skader hele året, og manglende skarphed gjorde, at han måtte tage sig til takke med en ottendeplads i 4.25,55.

Hos de 14 – 15-årige havde Anders Kjær det lidt svært efter et meget hårdt udlæg, der resulterede i, at han gik meget ned til sidst og måtte nøjes med en 18. plads. Tiden på 5.01,37 min var dog personlig rekord.

Morten Hejlskov havde ikke fået nok i sin 1500m, og deltog også på 3000m forhindring omkring tre og en halv time efter 1500meteren. Efter et ganske fint og jævnt løb kom Morten ind i 10.09,63 min, som var personlig rekord, og som gav Morten en fortjent sølvmedalje om halsen.

Lørdag blev sluttet af med nogle gode løb på de lange sprintdistancer. Først løb Jonas Falk en tiendeplads hjem hos de 14 – 15-årige i 40,62s, som ikke var langt fra personlig rekord. Lærke Sølvsten skulle lidt senere vise farverne hos de 4 år ældre piger. Lærke lagde stærkt ud, men gik lidt død til sidst. Det resulterede dog i en tredjeplads i tiden 64,59s, så det var jo rigtig godt!

Mads Knudsen var sidste mand i startblokken for klubben lørdag, og efter en forholdsvis god optakt endte han med at præstere utroligt godt. Det blev et hårdt udlæg, og på trods af lidt nedgang i tempoet til sidst kom Mads ind i 50,76s, som rakte til en fornem tredjeplads, og som var ny personlig rekord med næsten et halvt sekund. Det er i øvrigt nogle år siden at nogen fra klubben har løbet under 51s på 400m, så det siger også noget om, at Mads’ resultat var ekstra fremragende.

Søndag bød også på rigtig gode resultater. Først og fremmest løb Jonas Falk personlig rekord på 800m i 2.12,20 min i det meget stærke felt, hvor den gode tid desværre kun rakte til en ottendeplads. Anders Kjær var ikke så oplagt og måtte nøjes med 2.29,43s i heatet forinden. Morten Hejlskov var også klar på 800m, og på trods af to konkurrencer dagen før, lå Morten godt med hele vejen og var oppe at trække efter ca 300m, da der var gået meget taktik i løbet og tempoet derfor var gået ned. På de sidste 100m lå Morten rigtig godt til, men måtte meget uheldigt igen tage sig til takke med en utaknemmelig fjerdeplads – denne gang i tiden 2.01,68 min.

Nogenlunde kastede Thor Sørensen 34,64m i diskoskast, som endte i en lidt overraskende femteplads. Thor træner normalt ikke rigtigt diskos, så mon ikke der er meget mere at give af end de knap 35m? Martin Nielsen stødte tidligt på formiddagen ligeledes kugle og her blev det med 9,60m til en ganske fornuftig 14. plads i det stærke felt. Diskoskast stod den også på for Martin, men her gik det ikke rigtigt, og klubbens yngste deltager måtte nøjes med et kast på 17,46m.

På 200m skulle Mads Knudsen lidt over middag forsøge at gentage succesen fra dagen før. Mads var midlertidigt så uheldig at være blevet seedet som nummer syv, da han ikke var blevet tilmeldt i nogen tid, så han måtte løbe i et heat helt for sig selv, da det hurtigste heat skulle bestå af 6 deltagere. Mads havde været lidt sløj og havde følt sig utilpas i løbet af dagen, men på trods af det og en meget kraftig vind på opløbslangsiden kom Mads ind i 24,03s, som ganske vist var et stykke fra hans personlige rekord. Lærke Sølvsten skulle også ud på de 200m, og det gjorde hun rigtig godt, idet hun under de bestemt ikke optimale vejrforhold løb en god fjerdeplads hjem i tiden 28,47s.

Den mere end almindeligt spændstige Cæcilie Sams skulle springe længdespring umiddelbart efter 200m-løbene, og med en god vind i ryggen på tilløbet var der optakt til et spring tæt på de 6m! Og efter en utrolig flot serie med mange spring over de fem og en halv meter endte Cæcilie som en yderst sikker vinder med et spring på 5,76m, som var næsten en hel meter bedre end nummer to! Desværre for Cæcilie var medvinden så kraftig at resultatet ikke kunne blive godkendt som personlig rekord og tælle med på ranglisterne.

Dagen blev sluttet rigtig godt for klubben, idet Rasmus Mygind løb en imponerende tredjeplads hjem på 5000m på trods af sine evigt tilbagevendende skadespauser. Efter et taktisk løb slog Rasmus til med ca 700m hjem og løb en sikker bronzemedalje i hus. Når skaderne forsvinder helt med tiden, skal Rasmus nok komme rigtig langt ned. Tiden blev i øvrigt forholdsvis god med 16.08,18 min.

Status på turen: 4 bronze, 2 sølv og 2 guld samt en masse personlige rekorder og øvrigt gode resultater.

Med forbehold for fejl og mangler – Morten Jespersen klokken 23.30 søndag aften

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap