DM 10 km søndag den 22. marts i Århus

 

På en lidt blæsende eftermiddag i Århus blev dette års danske mesterskaber i 10 km landevej afholdt. Klubben havde seks deltagere til start, og de gjorde det alle godt. Der blev løbet på en 2,5 km flad rundstrækning, som på trods af et 180 grader sving indbød til hurtige tider.

Specielt Emil Bruun (84) skal nævnes. Efter et flot DM inde i uge 9 og et ligeledes flot DM i kort cross for to uger siden, var målet søndag for Emil at komme under de 32 minutter. Og det lykkedes meget flot, idet Emil efter at have rundet 2,5 km i 7.49 min og 5 km i 15.49 min løb ind i 31.43 min, som var personlig rekord med ca et minut! Den flotte tid gav en samlet placering som nummer 15. Det faktum, at der næsten kun var langdistanceløbere foran Emil, som selv er mellemdistanceløber, gør i øvrigt ikke resultatet mindre imponerende!

 

Morten Hejlskov (90) løb sig til en flot bronzemedalje hos juniorerne. Mortens mål var at slå sin tre år gamle personlige rekord på 33.21 min, men efter hård træning og lidt manglende restitution op til var der ikke de fornødne kræfter, så Morten måtte efter et lidt for hårdt udlæg på 8.00 min efter 2,5 km ”nøjes” med 33.29 min, som dog langt fra kan siges at være dårligt. Tiden rakte i øvrigt til en samlet 51. plads af de næsten 300 gennemførende.

 

Morten Jespersen (88) var næste mand i mål for klubben. Målet for ham var at løbe omkring de 35 min, da en stærkt nedsat lungekapacitet grundet allergi og astma umuliggjorde et helt optimalt resultat. Målet blev indfriet, idet Morten efter et for hårdt udlæg og store problemer på tredje omgang trods alt havde lidt kræfter at give af til sidst, så tiden blev på 35.02 min, som gav en 7. plads hos de 20 – 22-årige og en samlet 94. plads.

Triatleten Henrik Jacobsen (75) løb herefter meget fornemt ind i tiden 35.58 min, som han selv var yderst godt tilfreds med. Henrik leverede et veldisponeret og jævnt løb, eftersom han rundede 5 km i 17.47 min, og selvom tempoet gik lidt ned på tredje omgang formåede han at kæmpe sig under de 36 minutter ved at øge lidt igen på sidste omgang. Tiden rakte til en til en samlet 122. plads i det i år særligt store felt.

Mogens Kristensen (69) og Alex Kristensen (83) løb herefter ind i henholdsvis 37.53 og 38.15 min. Mogens lagde nok en smule for hårdt ud med 18.26 min på de første 5 km, men han formåede alligevel at komme under de 38 minutter. Alex viste stor stabilitet ved først at runde 5 km i 19.07 min og så løbe den sidste halvdel i 19.08 min, så det var egentlig imponerende i sig selv.

 

Alt i alt blev det et godt mesterskab for klubben, som resulterede i en enkelt medalje og en masse fine tider. Nævnes bør det i øvrigt at Jørgen Nedergaard, som ikke deltog på grund af bøjede ribben, ville have været i stand til at opnå en yderst god placering hos de 60 – 65-årige, mænd, men det skulle et cykelstyrt desværre sætte en stopper for.

Af Morten Jespersen

 

 

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap