Januar betyder normalt vinter, kulde og en hård skolestart. Men som enhver anden trækfugl flyver vi sydpå om vinteren. For Ole og jeg betyder januar nemlig sol, sommer, skolefri og træningslejr. Fra d. 28.12.08 til d. 14.01.09 var vores vinter blevet til sommer.

 

Stedet var Stellenbosch – Cape Town – Sydafrika. Et helt fantastisk sted. En dejlig by med caféer, små butikker og ikke mindst et stadion. Vores hotel lå lidt udenfor selve byen, men der lå det til gengæld også rigtig flot mellem bjergene. Så beliggenheden er der absolut ingen klager over. Det samme gælder for maden, som gang på gang overstiger forventningerne. Der er de lækreste supermarkeder med friske råvarer, der bare venter på at bliver grillet og spist. Og så er det vandvittig billigt. 2 liter friskpresset appelsin juice koster ca. 10 danske kroner, og her kan du vel at mærke se saften blive presset. Det er helt vildt, men trods den gode mad, er julefedtet blevet dernede og vi er vendt hjem trimmede og klar til sæsonen.

 

Træningen gik godt, faktisk overraskende godt. Normalt løber man ind i et par dage, hvor kroppen er helt smadret efter rejse og nogle dages hård træning. De dage, synes jeg, at jeg kom meget hurtigt over og stort set alle træningspas var optimale i forhold til udbyttet.

Vi har i denne sæson igen valgt at prioritere sådan, at indendørssæsonen primært bruges på at forbedre teknikken. Det gav pote sidste år, så mon ikke det fungerer igen. Derfor var det tekniske også i fokus i Afrika.

 

Da stangspring er en kombination af mange ting, er det mange småting der altid kan forbedres. Vi har arbejdet meget med mit tilløb i den her vinter. Det var nemlig lidt for svingende sidste år, men det er der allerede nu rigtig godt styr på. Jeg løber bedre end jeg nogensinde har gjort, så hvis jeg lige finder timingen i isætningen med alt den fart, kommer jeg til at springe meget højt.

 

(Holdet i år – minus et par stykker! Flot at jeg kan stå ordentligt på holdbilleder)

 

I år havde vi fornøjelsen af de gamle freja-drenge Gert og Boeriis, samt Frank de Pauli og Knus Andersens grupper. Derudover var Århus springerne selvfølgelig med. Vi havde dog ikke stadion for os selv, det var nemlig fyldt op med verdensklasseatleter, så hvis inspirationen manglede, var det bare at dreje hovedet.

Vejret var dog ikke lige så fantastisk som sidste år. Selvom det var varmt, var det også til at holde ud at træne i. Nogle gange er det meget rart, der lige sniger sig en enkelt sky ind for solen, så man ikke bliver helt gennemstegt. Så det var faktisk ganske optimalt, selvom vi fik lidt et chok da vi kom ned til et voldsomt regnvejr den første dag. Det kunne kun blive bedre, og det blev det!

 

Det hedder godt nok træningslejr, men der er ingen der kan holde til at træne 10 timer om dagen, så vi fik også shoppet en del, da kursen på deres møntfod er meget lav. Vi fik som det fremgik af Oles brev også spillet noget golf og på det vedlagte billede flyver min bold ikke fantastisk godt, men for lige at vise at jeg faktisk ramte, skal i lægge mærke til Peders øjne på billedet. De kigger faktisk opad, hvilket vil sige min bold flyver ud til de omkring 100m!!

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap