Guldregn i Nottingham

10 guldmedaljer og to af sølv blev det til for de danske atleter ved CPISRA World Games. Lasse Kromann (Odense Atletik), Helle Ladefoged (Randers Freja Atletik), Nikolaj Christensen (Randers Freja Atletik) og Hayla Søndergaard (Aalborg IH) leverede varen i Nottingham.
Selvom regnen var faldet tæt over de danske atleter hele fredagen, så var det guldregnen, der faldt til medaljeceremonierne om aftenen.
En meget tændt og fokuseret Helle Ladefoged snuppede guldet på både 100 m og 200 m.
Nikolaj Christensen vandt også i sin klasse på både 100 m og 200 m, mens
Hayla Søndergaard vandt guld på sin 800 m og sølv på 100 m og 400 m.
I alt ti guldmedaljer og to af sølv blev det til for RaceRunning Danmark.
Et af de absolutte højdepunkter ved stævnet var Lasse Kromanns 200-meter-løb. Med en regnvåd bane havde Kromann ellers oddsene imod sig, men på opløbsstrækning var det som om Odense-atleten fandt et gear ekstra frem. Et perfekt disponeret løb resulterede i, at han skar over tre sekunder af sin gamle rekord og satte ny verdensrekord i den smukke tid 40.00 sekunder. Lidt efter kunne man høre Lasse Kromanns ekstatiske sejrsråb over hele Harvey Hadden Stadium.
- Det var et magisk løb!, forklarede han bagefter til RaceRunning.dk.
Landstræner på kort- og langdistance, Leif Nielsen, slår fast, at atleternes præstationer ligger over det forventede:
- De svære vejrmæssige betingelser, der var, betyder at tiderne i realiteten er bedre end på papiret. Jeg er mere end tilfreds med atleternes præstationer.
Cheflandstræner Mansoor Siddiqi har også ros til sine atleter, som han mener har leveret varen. Men han har også megen ros til stævnearrangørerne, og han kan samtidig se nogle videre perspektiver i stævnet:
- CPISRA World Games i Nottingham har været et stort løft for RaceRunning-sporten i vores bestræbelser frem mod at komme på det Paralympiske program. Det er tydeligt, at CPISRA er begyndt at se RaceRunning som den seriøse sportsgren, det er, og at organisationen sigter mod et samarbejde med IPC i fremtiden.
Også blandt atleterne i den danske lejr var der begejstring for arrangementet. For de fleste af dem var det første gang de deltog i et af de helt store internationale stævner, hvor der fx var dopingkontrol.
Et imponerende verdensmesterskab i Nottingham blev i går aftes kronet med en flot afslutningsceremoni, hvor man virkelig kunne mærke den fælles glæde ved idrætten og opleve alle de venskaber, der var blevet knyttet på tværs af handicap, landegrænser og kulturelle forskelle.
      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap