EM Hold udtagelse i atletik på Randers Atletik Stadion d. 7.-8. juni


Der var drømmeatletik på Randers Atletikstadion! Ikke siden Store DM i Atletik i 2002 har der været så mange eliteatletikfolk til stede i Randers på samme tidspunkt!

Der blev sat en hel del nye stadionrekorder og en ny dansk rekord i kvindernes kuglestød!!!

Vejret var lørdag optimalt med næsten vindstille og lune temperaturer, mens at vinden om søndagen drillede atleterne lidt, men igen med lune temperaturer.

EM Hold udtagelsesstævnet har tidligere år kørt efter devisen, at vinderen i hver øvelse tog landsholdspladsen – uanset hvad. Det gør det ikke denne gang, hvor enkelte topnavne har fået lov til at starte i udlandet uden af den grund at miste en ellers selvskreven landsholdplads. Det gælder bl.a. Andreas Bube (Bagsværd AC), som jagtede EM-kravet på 800 meter, og derfor har valgt at løbe i IAAF-stævnet i Hengelo(Holland) i weekenden. Han løb sin hurtigste 800 m. siden september 2012 i tiden 1.46,49 min. og klarede EM kravet, der var 1.47,40 min. EM afvikles i Zürich i Schweiz d. 12.-17. august.

En sejr er altså ikke ensbetydende med en plads på landsholdet, men skal man overbevise Dansk Atletik Forbunds sportschef Thomas Bøgh om, at man skal med til Riga, letland, hvor landskampen afvikles d. 21.-22. juni, så var Randers Atletikstadion det helt rigtige sted at gøre det.

”Det her er sidste chance for at vise noget inden udtagelsen. Så jeg forventer da, at se rigtig mange, som præsterer i weekenden,” udtalte Thomas Bøgh, der sammen med elitestaben i Dansk Atletik Forbund udtager landsholdet efter weekendens konkurrencer.

Med lokale øjne var kvindernes stangspring den mest imødesete disciplin, og med alle de bedste danske kvindelige stangspringere, inklusive de fire stærke lokale springere fra Randers Freja Atletik og Triathlon samt tre svenske og 1 norsk stangspringere, var der lagt op til en flot dyst.
Iben Høgh-Pedersen, Randers Freja Atletik og Triathlon blev samlet delt to’er - og delt dansk vinder - med 4.05 meter, klaret i første forsøg og med et første forsøg på 4,15 m. der var rigeligt højt, men timingen i forhold til overlæggeren kiksede desværre. Det lykkes heller ikke for Caroline Bonde Holm, fra SPARTA i København og dansk rekordholder, at komme over de 4.15 meter. Dermed delte de to danskere andenpladsen, efter at norske Cathrine Larsåsen som den eneste klarede de 4.15 meter, der endte med at blive vinderspringet!  

 Josefine Skipper, Randers Freja Atletik og Triathlon endte på en delt 5. plads med 3,65 m., mens både Line Renee Jensen og Amalie B. Petersen, ligeledes Freja, desværre ikke klarede deres indgangshøjde! Ingen af Freja pigerne var særligt tilfredse med deres præstation i denne weekend!

Af andre Freja atleter bør nævnes August Broz’ debut på 800 m. Den 18 årige Freja’ner løb en flot 2. plads hjem i B-heatet i meget flot debut-tid i 2.02,06 min., den 4. bedste tid hos de 18-19 årige i DK! Mads Brøndum løb 2.12,68 min., hvilket rakte til en 6. plads i B-heatet.
Amalie B. Petersen havde ikke den bedste weekend med et rundt 0 i stangspring og hendes 100 m. hæk var langt fra hendes vanlige standard. Hun endte sidst i tiden 17,92 sek.

Der blev til gengæld sat en sjælden ny dansk rekord ved weekendens stævne. I dagens atletik, hvor forbedringer af danske rekorder ikke er hverdagskost var det fantastisk at opleve Maria Sløk Hansen fra Hvidovre Atletik, der stødte 4 kg. kuglen ud på hele 16,53 m., 8 cm. længere end den hidtidige rekordholder Trine Mulbjerg, der dog på 2. pladsen satte årsbedste med 15,75 meter. Hun mister altså sin danske rekord, men har dog stadig stødt længst af alle med 16,69 meter indendørs.

Af andre resultater bør som absolut minimum nævnes følgende:

Der var en fuldtræffer af dimensioner af Emil Mikkelsen fra Odense Atletik i diskoskast. Hans 2 kg. diskos røg helt ud på 56.30 meter!!!! Det længste kast af en dansker i godt 10 år. Ikke siden det nuværende folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen i 2004 kastede 58,00 m. har nogen dansker været ude på de længder!

Spartas længdespringer, Morten Jensen, der vandt og satte årsbedste med 7.64 meter! Martha Traoré, ligeledes Sparta, der hos de kvindelige længdespringere viste klassen med 6,21 m., hele 40 cm. foran nr. 2! En personlig rekord med én cm og det længste af en dansk kvinde siden Renata P. Nielsen, der har den danske rekord med 6,96 m., der er 20 år gammel - fra juni 1994!

Til sidst bør det nævnes at den gamle Freja atlet, nu bosiddende i Århus og som repræsentere Århus 1900, men er træner i Freja:-), Gert Skals vandt spydkast med 62.28 meter. Hans længste kast i fem år.

 
Den samlede resultatliste har du HER 
 
Og TV2s indslag fra stævnet kan du se HER 
 
 


Pva. Randers Freja Atletik og Triathlon
Carlo Regnarsson Mains

 

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap