Randers Sportsklub Freja Atletik havde Iben Høgh-Pedersen og Line Renée Jensen til Atleticumspelen i Malmø, Sverige lørdag den 8. februar.
Efter en alvorlig skade i venstre knæ, har Iben arbejdet kontrolleret og omhyggeligt med genoptræning og med at komme tilbage til den fysiske form før skaden. I længere tid har hun lignet sit gamle jeg og nu ser det også ud til, at modet er vendt tilbage. Man springer ikke højt med bremsen halvt trukket.
Line Renée lånte forældrenes bil og så pakkede de to piger stængerne på taget og kørte til Malmø, hvor Atleticum-hallen dannede ramme om et stort indendørs stævne. Hallen er også base for nogle af verdens fremmeste stangspringere fra Brazilien frem mod verdensmesterskaberne i Sopot(7-9.marts).
Med hjælp fra træner Tommy Rønning, Ballerup blev det til årsbedste og Iben tilbage til et spændende niveau: 4.10m blev klaret i fineste stil og giver lovning på mere. Ibens personlige rekord fra før skaden er 4.21m og ser endelig ud til igen at være i fare.
Trænerens forsigtige målsætning for sæsonen er at stabilisere Iben på niveauet før skaden omkring 4.20-4.30 og drømmemålet er at indfri kravet til deltagelse ved Europamesterskaberne i Zürich, der afholdes 12.-17.august. Kravet er 4.35m inden 3.august.
Samme målsætning har kollegaen Line Renée, men hun fik ikke springene til at køre og måtte nøjes med skuffende 3.70m(starthøjden). Line har i træningen opfyldt nogle delmål (fattehøjde, tilløbshastighed og øget styrke), der egentlig tilsiger store højder, men... man kan ikke springe højt, med bremsen halvt trukket... og i stangspring er sikkerhed/mod en afgørende faktor, der kan være temmelig udfordrende at takle og blive gode venner med.
Næste stævne er torsdag i Aarhus, hvor hele Frejas gruppe af stangspringere skal udfordre hinanden mod nye højder for at gøre bedst mulig indtryk ved Danske Mesterskaber i weekenden, 22.-23.februar.
 
 
Med venlig hilsen
 
Ole Kvist (civilt arbejdsramt og dermed fraværende) træner, Randers Sk Atletik Freja
 
 
      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap