Med kort varsel fik klubbens yngste stangspringere lov til at give det et sidste forsøg at klare kvalifikationskravet til EYOF (europæisk ungdoms OL). 

Josephine Skipper har klaret 3.55m i år og mangler således 5cm i at indfri Atletikforbundets krav for deltagelse i hollandske Utrecht, hvor årets store ungdomsstævne afholdes om 21dage. https://utrecht2013.com/
Amalie Bang Petersen har i 2012 sprunget kravet, 3.60m, der også står som dansk årgangsrekord for 14årige, men "kun" sprunget 3.50m i år. 
Kvalifikationsfristen udløber i denne weekend og holdet udtages i morgen. 

På velvilje fra en travl stævne arrangør fik pigerne så lov til at stille op på Ballerup Stadion til Øst Danske Ungdomsmesterskaber. 
Forholdene var gode, lunt, overskyet og med en let vind i ryggen.

Pigerne var klar og fulgte planen til punkt og prikke:
3.20m, 3.40m og 3.50m blev klaret uden stort besvær. 
På 3.60m var Josephine et hårsbredde fra at klare i første forsøg, hvor hun bare lige børstede overliggeren let af. 
Amalie havde nerverne udenpå tøjet og rodede lidt i første to spring, men i tredje forsøg var koncentrationen i orden og med kun en let berøring af overliggeren, var kvalifikationshøjden klaret. 
Stor succes, understreget af et rigtig godt forsøg på næste højde, 3.70m. 

I morgen, mandag indstiller Dansk Atletik Forbund de kvalificerede til den Olympiske kommite, der endeligt udtager de heldige, der kommer til at leve under "olympiske" kår i en uge i Holland. 
Når et mål er nået, må vi se os om efter andre. Årgangsrekorden for 15årige piger i Danmark tilhører klubkammeraten, Iben Høgh-Pedersen og lyder på 3.66m. 
Se Amalies 3.60m spring på: http://youtu.be/K6AdYX5ifXQ

Med venlig hilsen
Ole Kvist 
Træner 
Randers Sportsklub Freja Atletik 
      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap