Medaljehøst til Randers Atletik Freja

34 Medaljer - 18 Guld, 11 Sølv, 5 Bronze og 27 PR + 1 tangering.

I weekenden blev der afviklet Vestdanske ungdomsmesterskaber i Skive. Randers Atletik Freja var godt repræsenteret med rigtig mange starter over de 2 dage.

Vejret startede lørdag fra den rigtig gode side med solskin, få skyer og meget lidt vind, men slog så sidst på eftermiddagen over i kraftig regn og blæst der gjorde at nogle discipliner måtte udsættes til søndag og andre blev afviklet indendørs eller under vanskelige forhold. Trods dette blev det alligevel til en masse flotte personlige rekorder (PR) og 10 medaljer. Søndag var det overskyet, lidt grå i vejret og en del mere vind, men trods dette var missionen stadig den samme for klubbens atleter. Der skulle hentes flere personlige rekorder og medaljer til Randers. Og derved vise vinter- og forårstræning havde båret frugt. Efter weekendens mange starter stod atleterne fra Randers Atletik Freja med hele 34 medaljer.

1 Atlet – 10 Øvelser – 10 Medaljer

Ja, det lyder ganske vidst helt utroligt. Og ja, da målet tilbage i januar blev præsenteret af cheftræner René Kvist var det da også en bredt smilende Johannes Glue, 13 år, der virkelig var klar på at tage udfordringen op og få trænet hen imod dette stævne. Men med 10 øvelser fordelt på de 2 dage, var der også noget andet Johannes skulle have lært, nemlig at uden mad og drikke fungere en atlet ikke. Og med 10 discipliner bliver der også en hvis logistik i at få mad, præmieoverrækkelser og til tider flere samtidig kørende discipliner til at spille sammen. Efter at have sprunget, kastet, stødt og løbet hen over weekenden kunne en glad Johannes stille sig på skamlen med 8 Guld- og 2- Sølvmedaljer og ikke mindst fremgang i en lang række af disciplinerne med 7 personlige rekorder. Fantastisk flot.

Men ud over Johannes var der også en lang række andre atleter som viste at træningen gik rigtig godt og som også tog medaljer med tilbage til Randers.

Hos de unge var der debut til Dina (P12) som deltager ved et stævne af denne størrelse. Ikke desto mindre gjorde hun det rigtig flot og fik bronze i spyd med et kast på 10.88 m, hvilket var PR med 2 meter. Sofie Jørgensen og Stine Stausgaard (P13) stod for henholdsvis guld og bronze i hammerkast og Sofie også med sølv i kugle. Her kom hun ud på hele 10.42m, hvilket var PR med hele 101 cm. Begge satte PR i deres øvelser, trods en mindre god dag, så det bliver spændende når de rigtig kommer i gang med træningen under Emil Faramarzi. Og netop Emil (D22) ser ud til at have en masse at give videre til de unge, da han tog guld i kugle, hammer, vægt og sølv i diskos og spyd. I hammer ville Stine Bramsen (P22) også vise fanen og med 30.48m var guldmedaljen også i hus. Navnebrødrene Mathias og Mathias henholdsvis Hansen (D15) og Madsen (D19) tog begge sølv. M Hansen i hans ynglings disciplin spydkast med et kast på 40.59m og M Madsen i kugle. Man må derfor sige at der virkelig er ved at være en god gruppe med mange kastere i Freja. Men klubbens sprintere, hækkeløbere og garvere ville også frem i feltet. Nikoline Nordentoft (P17) tog med en god afslutning på 800m sølv i tiden 2.31.86min. Line Michaelsen kunne ikke få udfordring nok og deltog i 300m hæk, hvor det blev til bronze og 2000m forhindring, hvor det blev til sølv i tiden 8.46.47min og PR med 8 sek, men også hækken gav PR. Magnus Iversen (D19) tog en tur på den dejlige 110m hæk, guldmedaljen blev løbet hjem med en lille modvind i tiden 17.09 sek. På den lidt kortere hæk, 80m, løb

Amalie Petersen (P15) bronze i tiden 12.94 sek. Hun deltog også i trespring sammen med Josephine Skipper (P15). Her måtte Amalie nøjes med bronzemedaljen med et spring på 9.91m, imens Josephine tog sig af sølvmedaljen med 10.08m. Når man siger Amalie og Josephine, ja så plejer det næste ord at være stangspring og ja, dette var også en disciplin som stod på menuen i weekenden. Trods en rigtig træls vind og regn blev det alligevel til 3.30m til begge piger. De tidligere spring gjorde dog at Amalie tog guld og Josephine sølv.

Bredden gjorde det rigtig flot med mange flotte resultater og medaljer og ud over de nævnte var der en lang række af atleter der også viste fremskridt med PR.

Frejas eliteaktive var også på banen. Line Reneé (P22) kom til stævnet med en frisk kvalifikation til EM-U23 med et spring på 4.05m. Det var derfor spændende at se hvad der ventede til dagens stævne. For intet mindre end 1 uge siden sagde hun "#4.10#soon#" og ordet soon kunne i weekenden skiftes ud med 16. juni, for netop 4.10m var hvad hun sprang, hvilket også betød guld.

Christoffer Mikkelsen (D19) og Asger Larsen (D17) var også med helt fremme. Guld til begge i henholdsvis kugle og diskos.

Alt i alt har det været en rigtig god weekend for Freja. De mange medaljer er selvfølgelig rigtig flot, men alle de personlige rekorder viser både atlet og træner at det går helt fantastisk med træningen og giver energi til at arbejde videre mod nye mål. Det er en flok stolte og glade trænere i klubben som kan ønske alle tillykke og tak for en god weekend. Også flot kæmpet til dem som det ikke lykkedes at sætte PR, i weekenden, for. I gjorde det fantastisk og fik alle stævneerfaring, vist Frejablusen frem og sat Randers på landkortet. Erfaringen er også et skridt mod næste PR.
 
      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap