Ørebro Indoor Games 2012 og danske ungdomsrekorder

Stangspringstruppen fra Randers Atletik Freja har været en tur i Sverige for at teste banen af i Tybblelundshallen i Ørebro. Sidste år satte Angelica Bengtsson junior verdensrekord med 4.49m - så i udgangspunktet er forholdene i orden.

Oprindelige plan, var en tur til kæmpe stangspringsstævne i midten af Frankrig, men da de to store piger ikke har konkurrence formen helt på plads, blev vi enige om en lidt mere overskuelig køretur. Iben Høgh-Pedersens skulder var tæt på at gå af led for fire uger siden, så hun har ikke fået sprunget, som vi havde planlagt. Line Renee Jensen har problemer med afsætsfoden. Den bliver øm og hæver efter fulde spring.

Josephine Skipper fejrer fødselsdag i dag og bliver 14 år. Udover Dannebrog og pakker til morgenmaden, gav hun sig selv en gave i form af ny personlig rekord, 3.01m - det er over Nanna Boholms danske 14 års rekord. Josephine var højt over med den nye stang, der ser ud til at kunne bringe hende rigtigt højt. Desværre blev det til to ryglandinger på overliggeren på næste højde og det tog pippet lidt fra hende.


Amalie Bang Petersen er stadig 13 år to måneder endnu, men det holder hende ikke nede på alderssvarende højder. En lang gymnastik baggrund, stor appetit på stangspring og en ny og større stang gav personlige rekorder. Den vante stang havde lidt svært ved at slæbe hende over 3.11m, så hun tog en større og to skridt mere på tilløbet. Det virkede: 3.21; 3.31; 3.41m blev klaret og dermed to nye PR'er - trætheden satte ind på 3.51m og Amalie og hendes konkurrent rev tre gange.

Pga samme antal nedrivninger var konkurrencen ikke afgjort og dommerne ville have omspring. Så vågnede begge piger og klarede 3.51m - det er dansk ungdomsrekord for 14årige og 15årige (Iben Høgh-Pedersen havde den før, 3.50m). Overliggeren på 3,61m, men nedrivning til begge - ned på 3.51 igen og den nappede Amalie overbevisende - igen!

Så var konkurrencen vundet og træneren stolt.


Så var det se store pigers tur. Målet for de to, var at komme godt igang med konkurrence sæsonen. Line Renee klarede opvarmningen efter planen og er oppe på nogle store stænger og fatter højere end sidste år. Foden blev desværre øm efter nogle afsæt og det blev kun til starthøjden, 3.61m.

Samme historie med Iben - hun klarede også kun starthøjden, 3.71m, men der var rigtig meget luft til overliggeren og så endda kun fra 12skridts tilløb. Iben har normalt 14skridt i konkurrence, men pga skaden, er hun ikke på fuldt tilløb endnu. Efter konkurrencen fik hun lov til at springe lidt ekstra, så hun fik testet 14skridts tilløbet af. Ibens form lover godt for de kommende stævner i Sverige. Målsætningen for Iben er at springe 4.30m indendøre i bestræbelserne på at klare 4.40m udendørs som er ensbetydende med b-krav til OL i London.

På fredag skal Josephine og Amalie springe til Stavhoppskarnevalen i Gøteborgs store indkøbscenter, Nordstan mod de bedste svenske og danske piger i deres aldersgruppe og Iben skal springe lørdag samme steds i elite konkurrencen. Tror, vi holder Line Renee og hendes fod i ro og gør den stærkere istedet.


Glade tanker fra træneren
Ole Kvist
Randers Atletik Freja

 

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap