Årets andet ABC-stævne onsdag den 25. maj

Randers Atletikklub Freja havde ved sæsonens andet ABC-stævne hele 9 atleter til start, som alle gjorde det rigtig godt.

Først i aktion var klubbens unge, håbefulde løbere på 800m. Benjamin Raun (årgang 1996) var kommet i perfekt selskab i første og hurtigste heat, hvor der var tilmeldt mange i tider omkring hans egen formåen. Og det forstod Benjamin at udnytte til fulde, idet han lagde solidt fra land og rundede de første 400m i 61 – 62s godt placeret i den bagerste del af feltet. Tempoet blev herefter holdt godt på anden omgang, og Benjamin kunne således løbe i mål i tiden 2.06,35 min, som var ensbetydende med personlig rekord med over 3 sekunder og umiddelbart en foreløbig førsteplads på årsranglisten for 14 – 15-årige!

I anden heat løb de tre træningsmakkere, Lasse Jensen (97’er), Daniel Graversgaard (97’er) og Jonas Dichmann (98’er). De tre drenge havde vidt forskellige optakter til løbet, idet Lasse var utroligt nervøs, Daniel blot gik rundt og glædede sig, og Jonas havde døjet med smerter i brystet flere dage op til. Heldigvis var der intet at mærke på opvarmningen, så Jonas turde godt stille op og give den gas. Alle drengene endte med at løbe fremragende, hvor det i starten var Daniel, der lagde sig helt frem bag haren. 400m blev for hans vedkommende rundet i lige under 70s med de to øvrige frejanere tæt herefter. Daniel holdt så tempoet ganske godt til 600m, hvorfra det bare var at ofre sig selv hjem. Han havde dog ikke regnet med at få selskab af Lasse, som lige akkurat fik overhalet ham på opløbslangsiden. Jonas var lidt efter men ikke så meget igen, og det hele udmøntede sig i endnu tre personlige rekorder. Lasse fik 2.22,54 min, Daniel 2.23,12 min og Jonas 2.27,67 min, og det betød forbedringer på henholdsvis 5, 5 og 2 sekunder for de tre drenge – rigtig flot!

Sidste løber i aktion var Jacob Juncher (95’er), som lidt i halv ni stillede til start på 5000m. Jacob fulgte med nogle af de forreste i heatet i starten, hvilket betød omgangstider på omkring 80s – altså lige hurtigt nok for den unge garver. Jacob formåede dog at kæmpe flot hele vejen hjem, og det blev således til en personlig rekord med hele 26 sekunder: 17.27,91 min! Der er stadig meget mere at komme efter, men så længe, at der er klar fremgang at spore, er det meget positivt.

Desværre var der en nogle gange lidt drilsk vind op ad mållangsiden, så sprinterne havde det ikke helt let. Det fik både Daniel Konieczny og Mathias Madsen (begge årgang 95) at mærke. De var kommet i heat sammen på 100m, og selvom de to drenge løb godt, var det tydeligt, at der var lidt modvind, så tiderne på 12,41s og 12,87s var ikke helt optimale. Med på 100m i et andet heat var i øvrigt også Alexander Hagensen (årgang 92), som i modvinden løb ind i godkendte 12,69s.

Slutteligt havde klubben Etki Albayrak (94’er) til start i diskoskast, hvor det blev til et resultat tæt på den personlige rekord, da diskosen nåede ud på 30,19m i første runde.

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap