Tirsdag den 10. maj havde 5 af klubbens løbere valgt at bruge træningsaftenen på Aarhus stadion i form af et 3000m testløb ved sæsonens første ABC-stævne. Resultaterne ved stævnet kunne ikke godkendes som tællende til ranglisten af flere årsager, men det forhindrede ikke klubbens deltagere i at gøre en god figur og få sig et rigtig godt ”træningspas”.

I første heat over de 7,5 omgange var Benjamin Raun og Morten Jespersen til start. Det var førstnævntes debut på distancen, og løbet blev brugt som en god indikator for udholdenheden forud for de kommende måneders mere intensive træning og konkurrencer på især 800m og 1500m. Og på trods af at have løbet alene de sidste mere end 2000m, kæmpede Benjamin sig akkurat under de 9.30 min, idet han kom i mål i 9.29,8 min. Og det skal siges, at der til de danske indemesterskaber for 14 – 15-årige kun krævedes en tid på lidt under 10 min for at vinde, så Benjamin er også blandt landets klart bedste på denne distance.
Morten Jespersen brugte løbet som en god formindikator forud for weekendens runde af Danmarksturneringen og kom uden at løbe sig ud hjem i 8.58,8 min på trods af trætte ben af hård træning op til. Alligevel var det dog kun halvandet sekund fra pr, så det tegner også her godt for de kommende måneders vigtige konkurrencer.

Jacob Juncher var desværre havnet i andet heat, hvor han var klart hurtigste mand. Det blev derfor til et langt sololøb fra den unge mands side, men ikke desto mindre resulterede det i en ”uofficiel” personlig rekord på 10.03,4 min. Jacob lagde lidt hårdt fra land, da han tydeligvis havde nogle aggressioner, han skulle ud med. Tempoet gik så lidt ned, men med en fremragende sidste km og afsluttende 200m på 34s, løb Jacob altså i mål i en tid ca 3 sekunder bedre end sin personlige rekord! Det er derfor heller ikke utænkeligt, at de ca 80s pr omgang bliver Jacobs 5000m-tempo senere på sæsonen.
Debutanter på distancen var også Daniel Graversgaard og Jonas Dichmann. De to drenge på henholdsvis kun 13 og 12 år fulgtes fint afsted til og med 1600m, hvor Daniel rykkede fra træningskammeraten. Udgangstempoet havde været ganske pænt, imens det gik lidt mere i stå undervejs. Daniel fik det så øget rigtig godt på specielt de sidste 1000m, og han var i sidste ende meget tæt på at bryde de 11 min. Desværre blev det dog kun til 11.01,5 min, men den tid skal nok hurtigt blive forbedret væsentligt, og den talte som sagt alligevel ikke officielt. Jonas formåede at kæmpe hele vejen i mål, selvom han havde det lidt svært med de mange omgange, og 11.19,8 min er bestemt ikke nogen dårlig debut på distancen.

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap