DM 10 km i Allerød søndag den 27. marts

Randers Atletikklub Freja havde denne weekend 4 løbere til start til årets danske mesterskaber på 10 km landevej, som samtidig var sidste runde af årets Vinterturnering. Løbet blev afholdt på en rundstrækning på 1811m, hvor der så var afslutning på Allerød Stadion.

Fremhæves skal særligt Benjamin Ravn (årgang 1996), som løb fremragende, hvilket også resulterede i en sølvmedalje i 14 – 15-års klassen. Benjamin lod sig ganske vist rive med af det høje udgangstempo fra det øvrige felt og rundede således 2 km ca 20s hurtigere end planlagt. Herfra gik tempoet lidt ned, men generelt formåede det unge talent at holde det godt højt, og han kunne således løbe i mål i tiden 35.11 min et helt minut foran nummer 3! Det var selvsagt pr, eftersom han ikke har løbet en hurtig 10 km på en certificeret rute før, men resultatet er nærmest opsigtsvækkende godt, eftersom Benjamin trods alt stadig er mellemdistanceløber.

Hos de 16 – 17-årige var Benjamins træningsmakker, Jakob Michaelsen, i aktion, men en skade i læggen (højst sandsynligt en lille fibersprængning) betød, at Jakob desværre måtte udgå.

To aldersklasser længere oppe – nemlig i 20 – 22-års klassen var målet for Morten Hejlskov at slå den personlige rekord, som han satte i Holland i februar måned. Selvom Morten er blandt dem, der har mærket konsekvenserne ved at lægge for hårdt ud mange gange, betød det ikke, at han kunne lade være med at begå samme fejl igen. 2 km blev rundet i 6.20 min, og herefter gik det desværre blot ned ad bakke, og Morten løb ind i en for ham noget utilfredsstillende tid på 33.21 min. Morten er dog stadig som Benjamin mellemdistanceløber (særligt 1500m), så det er her, at han for alvor skal gøre sig gældende i år.

Slutteligt havde klubben Morten Jespersen til start hos seniorerne. Morten lagde ud lidt bag den et par år yngre træningskammerat og navnebroder, og selvom udlægget også var lidt for hårdt for ham, så avancerede han stille og roligt gennem løbet og kom i mål i ny personlig rekord på 32.35 min (pr med 14 sekunder) trods tunge ben og træthed hele ugen op til løbet. Det betød en samlet 36. plads i det meget store felt, og det overordnet set en fin præstation.

      
RANDERS SPORTSKLUB FREJA, Mariagervej 180, 8920 Randers NV, E-Mail
edit | powered by &Rcms | sitemap